Watjevindt

Willem Glaudemans,
Boek van de levensmissie, een weg naar vervulling

192 pagina’s, Ankh Hermes, 17 mrt. 2014, ISBN: 9789020210569
Boek van de levensmissie van Willem Glaudemans is het derde deel in een succesvolle serie. Eerdere delen zijn Boek van vergeving en Boek van het eeuwige leven. In Boek van de levensmissie helpt Willem Glaudemans je bij het vinden van antwoorden op grote levensvragen.
Wat geeft jouw leven richting en vervulling? Wat is jouw levensmissie? Moeilijke vragen voor de meesten van ons. Toch is het zinvol om wel met deze vragen aan de slag te gaan omdat het je rust in hart en hoofd geeft. Dit boek helpt je daarbij. Je leert thema’s en patronen herkennen, plus de dingen waar je echt enthousiast van wordt. Je ontdekt je talenten die je vervolgens kunt inzetten om je missie te vervullen. Durf jij buiten de gebaande paden te gaan om jouw eigen levenspad te vinden en te vervullen?

Watjevindt

Willem Glaudemans, Boek van vergeving
Velen zien vergeven als een lang en moeizaam proces dat veel tijd en energie kost. Maar je schaadt alleen jezelf als je niet vergeeft. Dit boek geeft je de middelen om snel en effectief te vergeven. Ook bij kwesties die misschien al heel lang spelen of lang geleden gebeurd zijn. Alle bouwstenen voor vergeving worden aangereikt. Elke stap kan je direct de ervaring van bevrijding brengen. Daarnaast biedt dit boek je twee methoden voor vergeving en zelfvergeving. Het sleutelwoord hier is overgave.

Watjevindt

Jan van Koert, Wat je vindt mag je houden
Voor iedereen die verandering wil in de communicatie met zichzelf, in het gezin, de werksituatie . het geeft handvatten hoe dat zou kunnen ;gewoon door ons bewust te worden van onze oordelen, van wat we ‘vinden’ en waar we elkaar ongewild mee kwetsen, afremmen, op een ander spoor zetten, afschrikken, enzovoort. Een boek dat je (samen)leven kan veranderen door een andere wijze van communiceren, die van Koert verbindend communiceren noemt.


Watjevindt

Maureen Murdock, de weg van de heldin
In dit boek laat Maureen Murdock zien voor welke innerlijke vragen en opgaven vrouwen in onze tijd geplaatst worden.


Watjevindt

'Siddhartha' is het verhaal van een brahmanenzoon die zijn leven wijdt aan het zoeken naar het ware zelf. Als asceet in de bergen mediteert en vast hij, maar vindt de waarheid niet. Zwervend als bedelmonnik hoort hij spreken over de Boeddha, maar ook de grote Meester kan hem de waarheid niet geven. Dan stort hij zich in het wereldse leven, wordt minnaar van de courtisane Kamala, verwerft rijkdom en bezit, totdat hij voelt hierin ten onder te zullen gaan; en opnieuw wordt hij bedelaar. Geleid door het heilige Om komt Siddhartha ten slotte aan de grote rivier, symbool van harmonie en vergankelijkheid. In de hut van de oude veerman leert hij de wereld der dingen lief te hebben en te begrijpen. "Van een steen kan ik houden, en ook van een boom of een stuk schors. Het zijn tastbare zaken, en van wat tastbaar is kan men houden. Maar van woorden kan ik niet houden. Daarom zie ik niets in een leer." Zo is Siddhartha van asceet en bedelmonnik, levensgenieter en rijkaard teruggekeerd tot de eenvoud van een kind: hij heeft de harmonie, het eeuwige Om gevonden.